Alles over wimperextensions: de basis

De meeste schoonheidstrends komen en gaan, maar een paar trends zoals lippenstift en lange wimpers hebben de tand des tijds doorstaan en zullen blijven. In het geval van lange wimpers is mascara in de meeste make-uptassen te vinden. Maar er zijn nieuwere alternatieven zoals wimperextensions om je ogen nog sprekender te maken. Bij Luxury Lashes ben je aan het juiste (web)adres. We zijn dé wimperspecialisten van Nederland en staan bekend om onze uitgebreide kennis en persoonlijke, professionele en eerlijke adviezen. We leggen je alles uit over het materiaal van de wimperextensions, hoe de behandeling werkt, of wimperextensions schadelijk zijn, de verschillen tussen mascara en wimperextensions, voor wie wimperextensions geschikt zijn en hoe lang de wimperextensions blijven zitten. In deze reeks van blogs lees je alles over wimperextensions! In deze eerste blog kom je meer te weten over het materiaal van de wimperextensions en leggen we de wimperbehandeling uit.

Wat zijn wimperextensions

Wimperextensions zijn synthetische wimpers die eruitzien als echte wimpers. De synthetische wimperextensions bestaan uit PBT vezels die in Zuid-Korea met de hand vervaardigd worden. Naast de PBT vezels bevatten wimperextensions een bepaalde afwerking. We maken gebruik van wimperextensions met een cashmere afwerking omdat deze het zachtste zijn en een duurzame afwerking hebben. Daarnaast zorgt de cashmere afwerking voor een mooie natuurlijke glans van de wimperextensions. De wimperextensions worden individueel op de natuurlijke wimperhaar aangebracht om de eigen wimpers te verlengen, te verdikken en voor een mooie wimperkrul te zorgen.

Waarom wimperextensions

Een wimperstylist(e) plaatst tijdens een twee uur durende behandeling de wimperextensions op je eigen wimpers. Tijdens deze behandeling hoef je alleen stil te liggen en te ontspannen, terwijl de wimperstylist(e) al het werk verricht. Na afloop van de wimperbehandeling kun je tot wel vijf weken genieten van volle wimpers op ieder moment van de dag, en kun je je mascara en wimperkruller de badkamer uit sturen. Geen uitgelopen en klonterige mascara meer, maar prachtige volle wimpers die je uitstraling in één opslag veranderen. Tevens bespaar je ‘s morgens en ‘s avonds ook nog eens tijd met je day-to-night beauty routine.

Een unieke look

Samen met de wimperstylist(e) stem je de meest verrassende look samen die aan al jouw wensen voldoet. We adviseren je over welke soort wimperextensions het beste bij jouw oogtype passen. Aan de hand van ons lash menu nemen we de verschillende soorten wimperextensions met je door en stemmen we een unieke look af die aan al jouw wensen voldoet.

Zijn wimperextensions schadelijk

Wimperextensions zijn niet schadelijk voor je ogen en wimpers indien je de wimperextensions bij een ervaren, zorgvuldige en nauwkeurige wimpersalon laat zetten. Daarnaast ligt het lot van je wimpers en wimperextensions in eigen handen, wees zuinig op je wimperextensions en leef de nazorg tips na. 

Verschillen tussen mascara en wimperextensions

Mascara

Het grote voordeel van mascara is dat je het zelf kan aanbrengen en verwijderen. De mascara is een gemakkelijk verwijderbaar laagje make-up dat is aangebracht op de wimper, om voor meer dikte en krulling te zorgen. Toch zorgt mascara er voor dat de wimper verzwakt. De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de manier waarop de wimpers gereinigd worden. Draag je bijvoorbeeld dagelijks (waterproof)mascara, dan betekent dit dat je ‘s avonds flink aan het boenen bent om de oogmake-up te verwijderen. Hierdoor kunnen je eigen wimpers losraken en afbreken en indien je niet goed reinigt kan dit zelfs zorgen voor irritaties of ontstekingen.

  • Kan zelfstandig aangebracht worden
  • Een laagje over de eigen wimper
  • Kan zelfstandig verwijderd worden

Wimperextensions

De pluspunten van wimperextensions zijn dat ze worden aangebracht door een specialist en dat je zelf nergens meer naar hoeft om te kijken. De specialist maakt namelijk één geheel van de wimper en de extension. In een uitzonderlijk geval kan het zijn dat iemand een allergische reactie krijgt op de wimperlijm. Het is dan belangrijk om de wimperextensions professioneel te laten verwijderen en een dokter te raadplegen. Ook kunnen de natuurlijke wimpers na verloop van tijd verzwakken, een goede specialist voorkomt dit. Gezonde wimpers zijn het belangrijkste en door een ervaren specialist wordt onnodige ellende voorkomen.

  • Wordt door een specialist aangebracht
  • Wordt één geheel met de wimper
  • Kan alleen verwijderd worden door een specialist
Luxury-Lashes-Blog-Alles-over-wimperextensions--de-basis

Voor wie zijn wimperextensions geschikt

Er is geen vaste leeftijd verbonden aan het laten zetten van wimperextensions. Bij onze wimpersalon hanteren we een minimum leeftijd van 18 jaar. Ben je jonger dan 18 jaar, dan ben je van harte welkom indien je toestemming hebt van je ouders.

Het laten zetten van wimperextensions tijdens je zwangerschap is niet schadelijk voor je baby en jou. Wel is de kans groter dat de wimperextensions sneller uitvallen vanwege de veranderende hormoonspiegel, waarbij haaruitval of een verandering in de wimpergroeicylus van het haar kan optreden. Tevens kunnen de wimperextensions sneller uitvallen doordat de haren sneller vetter worden, waardoor de wimperlijm minder goed aanhecht en sneller kan loslaten. Wimperextensions zijn dus geschikt voor iedereen! Aangezien je eigen wimper de basis is voor de extension, adviseren we je over de geschikte lengte en dikte van de wimperextensions voor je eigen wimpers zodat je gezonde wimpers blijft houden. We kijken daarnaast samen met jou naar het gewenste effect en wat bij je past. Zo kijken we naar de hoeveelheid mascara die je normaliter aanbrengt en de vorm van je ogen. Het maakt niet uit of je korte of lange wimpers hebt, wimperextensions kunnen op iedere soort wimper geplaatst worden.

De wimperbehandeling

Kom altijd zonder oog make-up naar de wimpersalon toe. Zorg dat het oog en het gebied rondom het oog gereinigd zijn. Mascara, oogpotlood, oogschaduw, en foundation/concealer zijn uit den boze omdat deze producten vaak oliën bevatten, waardoor de wimperlijm niet goed kan aanhechten. Indien je lenzen draagt verzoeken we je om bij de behandeling een bril te dragen. Als de ogen langdurig gesloten zijn met lenzen in, krijgt het hoornvlies niet voldoende zuurstof. Hierdoor is de kans groter op droge, rode en/of pijnlijke ogen na de behandeling.

Tijdens de behandeling worden allereerst de onderste wimperhaartjes afgeplakt met een eyepatch en tape, die ter bescherming dienen van de onderste wimperhaartjes. Vervolgens worden de wimperextensions haartje voor haartje op je eigen wimpers aangebracht. De wimperstylist(e) maakt gebruik van twee pincetten. Één pincet wordt gebruikt om de natuurlijke wimpers te scheiden. De andere pincet houdt de wimperextension vast, welke met het uiteinde in de wimperlijm ondergedompeld wordt, om vervolgens bovenop de geïsoleerde natuurlijke wimper geplaatst te worden. Na een paar seconden zullen de wimperextension en natuurlijke wimperhaar binden. Gemiddeld plaatsen we ongeveer 120 tot 160 wimperextensions per oog.

Na de wimperbehandeling

Omdat de onderste wimperharen zijn afgeplakt en je twee uur lang je ogen dicht hebt, kan het zijn dat zodra je de ogen opent, de ogen beginnen te tranen. We gebruiken een speciaal apparaat dat om er voor zorgt dat de wimperlijmdampen sneller wegtrekken. Hierdoor stop je sneller met tranen, of, zoals in de meeste gevallen, zul je helemaal niet tranen. Een enkeling heeft last van een irritatie bij het oog na de behandeling, dit trekt vaak na twee dagen vanzelf weg en kan geen kwaad.

Na de behandeling mag je de wimpers binnen de eerste 24 uur niet nat maken of stomen. Douchen met een knot in kan dus ook niet, omdat de stoomdampen de wimperlijm aantasten. De wimperlijm heeft namelijk tijd nodig om uit te harden. Verder is het belangrijk om rondom het oog geen gebruik te maken van beauty- of reinigingsproducten die oliën bevatten. Door de olie kan de wimperlijm losraken en kunnen de natuurlijke wimperharen en de extensions afbreken. Als je deze stappen volgt zul je langer kunnen genieten van je wimperextensions. Bekijk onze nazorg tips voor de beste retentie van jouw wimperextenions!

Hoe lang blijven de wimperextensions zitten

Wimpers en haren vallen uit, waarna er weer nieuwe haartjes groeien. Iedereen heeft een andere soort wimpergroeicylcus, maar bij gemiddelde wimpergroeicyclus duurt het ongeveer tussen de zes tot acht weken voordat een natuurlijke wimper volgroeit is en zal uitvallen. De wimpers zitten niet allemaal in diezelfde groeifase, daarom duurt het tussen de negen en twaalf weken voordat alle wimpers minstens één keer zijn uitgevallen en weer terug gegroeid zijn. De wimpergroeicyclus gaat gewoon door, ook al heb je wimperextensions, maak je gebruik mascara of groeiserum. Het is dus normaal dat je dagelijks wimpers verliest.

Wimperuitval

Wimperhaaruitval kan verschillende oorzaken hebben zoals de natuurlijke wimpergroeicyclus, ouderdom, medicatie, hormonen, voeding, stress, huilen en natuurlijk het niet correct naleven van de nazorg. Gemiddeld verlies je drie tot zes wimperharen per dag, de meeste klanten komen met ± 3 weken langs voor een opvulbehandeling. Tijdens iedere opvulbehandeling worden de uitgegroeide wimperextensions losgemaakt en aangevuld tot een volledige nieuwe set.

Geniet net als honderden anderen van een vernieuwde uitstraling door middel van wimperextensions! Voor meer informatie over onze verschillende wimperbehandelingen klik dan hier.

FAQ

Hoe lang duurt het om wimperextensions te laten zetten?

Een nieuwe set wimperextensions behandeling duurt circa 90 tot 120 minuten en een opvulbehandeling duurt circa 30 tot 60 minuten.

Hoe lang niet douchen na wimperextensions?

Je kan de eerste 24 uur na het plaatsen van wimperextensions niet douchen. Stoomdampen zorgen er namelijk voor dat de wimperlijm niet goed kan uitharden. Houd ook rekening met vochtige of regenachtige weersomstandigheden zoals mist, regen en sneeuw. Klik hier voor meer informatie over de nazorg van wimperextensions.

Hoe lang blijven wimperextensions mooi zitten?

Gemiddeld komen de meesten met 3 á 4 weken terug om de wimperextensions op te vullen. Indien je oog make-up gebruikt zul je met ongeveer 2 weken de wimperextensions willen opvullen.

Zijn wimperextensions schadelijk?

Nee, de wimperextensions van Luxury Lashes zijn niet schadelijk. Onze wimperstylisten zijn intern opgeleid en we werken uitsluitend met producten van hoogwaardige kwaliteit die geen schade aan de natuurlijke wimpers brengen. Dit komt doordat de wimperextensions nooit op het ooglid worden geplaatst en hol vanbinnen zijn. Hierdoor voel je wimperextensions niet zitten en zijn ze minder zwaar en belastend voor de natuurlijke wimpers. Ook maken we gebruik van hypoallergene wimperlijm die irritaties voorkomt. Verder staat hygiëne centraal in onze wimpersalon en worden voor iedere behandeling de behandelruimte en instrumenten zoals pincetten grondig gereinigd.

Hoe maak je je wimper extensions schoon?

Je kan de wimperextensions op verschillende manieren reinigen. De eerste manier is met water door een kommetje van je handen te maken en het rondom de ogen te ‘splashen’. De tweede manier is door gebruik te maken van een foam cleanser in combinatie met een wimperkwast. Breng een kleine hoeveelheid wimperextensions shampoo aan op de kwast en ga voorzichtig met een sleepbeweging langs de wimpers, vervolgens spoel je voorzichtig de wimperextensions shampoo uit met water.