Alles over wimperextensions: nazorg

Het goed verzorgen van je wimperextensions is belangrijk voor de gezondheid en retentie van je wimpers. We leggen je in deze blog uit welke stappen je moet doorlopen om het langste plezier te hebben van je wimperextensions!

De duurzaamheid van je eigen wimperextensions heb je zelf in de hand! Met de onderstaande nazorg tips kun je ervoor zorgen dat je het beste uit je nieuwe set wimperextensions kan halen.

 1. Zorg dat de wimperextensions niet nat worden binnen 24 uur na de behandeling

  Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de wimperextensions niet nat worden binnen 24 uur na de wimperbehandeling. De wimperlijm heeft 24 uur nodig om volledig uit te kunnen harden. Indien de wimperextensions wel nat worden zullen de wimperextensions afbreken en/of loslaten. Houd ook rekening met vochtige weersomstandigheden zoals mist, regen en sneeuw.

 2. Douche niet binnen de eerste 24 uur na de behandeling

  Douche niet met bijvoorbeeld een knot in binnen 24 uur na de behandeling. Door de stoomdampen hardt de wimperlijm niet goed uit en laten de wimperextensions los of breken ze af.

 3. Wacht de eerste 24 uur met sporten

  Sport niet binnen de eerste 24 uur na de behandeling. Naast het feit dat het dan toch wel heel verleidelijk is om wel te douchen, maakt ook zweet dat de wimperlijm niet goed uithard.

 4. Ga niet binnen de eerste 24 uur naar de sauna of zonnebank

  Stoom de eerste 24 uur na de behandeling niet. Ga niet binnen de eerste 24 uur na de behandeling naar de sauna, door de hitte kan de wimperlijm niet goed uitharden. Daarnaast kan je de eerste 24 uur niet naar de zonnebank, omdat de hitte (en eventueel water dat vernevelt wordt tijdens de zonnebank behandeling) de wimperlijm aantast.

 5. Kijk uit met koken binnen de eerste 24 uur

  Let op dat tijdens het koken ook stoomdampen vrijkomen. Denk hierbij aan het openen van de oven en pannen die aan de kook zijn.

 6. Wees de eerste 24 uur voorzichtig met de wimperextensions

  De wimperextensions zijn de eerste 24 uur na de behandeling het meest kwetsbaar. Het is dus raadzaam om tijdens deze periode het wimperborsteltje en make-up niet te gebruiken.

 7. Vermijd rechtstreeks stromend water op de wimperextensions

  Zodra de eerste 24 uur na de behandeling voorbij zijn, kunnen de wimperextensions ‘gewoon’ nat worden. Zorg dat je tijdens het douchen de douchekop niet rechtstreeks op de wimpers zet. Hierdoor kunnen de wimperextensions in de war en zelfs losraken.

 8. Droog de wimpers voorzichtig na het douchen

  Droog na het douchen het gebied rondom de ogen af met een handdoek door voorzichtig te deppen (niet wrijven). Door met een handdoek in bij de ogen te wrijven kunnen de wimperxtensions blijven haken in de handdoek en losraken. 

 9. Borstel de wimperextensions in model

  Na het douchen kan het zijn dat de wimperextensions een beetje aan elkaar kleven. Met het meegegeven wimperbosrteltje kan je de wimpers los en in model borstelen. Je kan de wimpers ook met de haardroger op koude stand (3 seconde per oog) droog föhnen. 

 10. Gebruik oog make-up op waterbasis

  Gebruik cosmetica producten op waterbasis. Door de wimperextensions is het gebruik van mascara en eyeliner overbodig. Indien je toch mascara of eyeliner wilt gebruiken adviseren wij om make-up producten op waterbasis te gebruiken. Reinig de ogen altijd met water, een olievrije make-up remover of onze lash foam.

 11. Wees voorzichtig met creme (of zonnebrand)

  Breng creme (of zonnebrand) voorzichtig rondom de ogen aan en vermijd het ooglid (waar je normaal gesproken eyeliner aanbrengt). Oliën en vettige substanties tasten de wimperlijm aan en zorgen voor onnodige en vroegtijdige wimperextensions uitval.

 12. Reinig de wimperextensions met water of lash shampoo

  Breng geen vettige cosmetica en-of reinigingsproducten bij de ogen aan. Hierdoor wordt de wimperlijm namelijk aangetast en zorgt dit voor onnodige en vroegtijdige wimperextension uitval. Reinig de ogen altijd met water, een olievrije make-up remover of onze wimperextensions shampoo.

 13. Wees voorzichtig met wattenschijfjes

  Wees voorzichtig met wattenschijfjes en wattenstaafjes; de (witte) vezels kunnen in de wimperextensions blijven haken. De pluisjes krijg je niet los met het wimperborsteltje en het kan zelfs pijn doen.

 14. Vermijd wrijving in de ogen

  Vermijd wrijving in je ogen en trek niet aan de wimperextensions. Hierdoor beschadigen je natuurlijke wimpers en wimperextensions.

 15. Verwijder de wimperextensions niet zelf

  Laat wimperextensions professioneel verwijderen in een salon. De wimperextensions zijn namelijk met een krachtige wimperlijm aangebracht. Deze wimperlijm kan alleen worden opgelost met een speciale remover.

Wimperextensions shampoo – voor een nóg langere retentie

 • Wimperextensions Shampoo Wimpershampoo (Lash Foam Cleanser) van Luxury Lashes
  Lash Shampoo – Wimperextensions Shampoo
  29,95 Prijs ex. BTW 24,75
 • Wimperextensions Wimperkwast Roze met Goud (single) van Luxury Lashes
  Wimperkwast
  9,95 Prijs ex. BTW 8,22

Nazorg voor wimperextensions

Het dragen van wimperextensions is een uitkomst voor iedereen die druk is met werk, studie of kinderen. Je hebt geen mascara, eyeliner of andere make-up producten meer nodig. Nooit meer last van uitgelopen ‘panda’ ogen. Wie wil dat nou niet? Je hoeft ‘s morgens geen make up meer aan te brengen en ‘s avonds bespaar je tijd omdat je niet meer je ogen hoeft schoon te boenen. Het enige wat wimperextensions van je vragen, is om de nazorg goed na te leven en eens in de paar weken een uurtje ervoor uit te trekken om lekker te ontspannen tijdens een opvulbehandeling. We vinden het belangrijk dat iedereen goed voor zijn of haar wimpers kan zorgen. En met de bovenstaande tips is het mogelijk om het meeste uit jouw (nieuwe set) wimperextensions te halen.

Schitter ook met wimperextensions

Wil jij ook schitteren met prachtige wimperextensions? Je bent op het juiste (web)adres. Wij zijn dé wimperspecialisten van Nederland! Je wordt bij Luxury Lashes in de watten gelegd. Door onze ruime openingstijden, deskundig advies, de beste producten en relaxte sfeer is het echt een verwen momentje voor jezelf. Plan op ieder moment van de dag een afspraak met onze online planner en straal met een geweldige set One by One, Volume of Hybride wimperextensions.

Blog-Luxury-Lashes-Alles-Over-Wimperextensions-Lash-Oclock

FAQ

Hoeveel wimpers verlies ik per dag?

Gemiddeld verlies je 3 tot 6 natuurlijke wimperharen per dag. We snappen dat het even schrikken is als je ‘s morgens wakker wordt met ‘veel’ wimperuitval. Het is echter volkomen normaal dat je natuurlijke wimperharen uitvallen en zichzelf vervangen door een nieuwe wimperhaar. Dit heeft te maken met de natuurlijke wimpergroeicyclus.

Hoeveel wimpers heb ik?

Gemiddeld heb je 120 to 160 per oog op de bovenste oogleden en 80 tot 100 natuurlijke wimperharen op de onderste oogleden. De gemiddelde wimperlengte van natuurlijke wimperharen is tussen de 8 en 10 mm. Gemiddeld verlies je 3 tot 6 natuurlijke wimperharen per dag.

Wat kan ik doen als ik op mijn wimperextensions heb geslapen?

Was de wimpers met water of een lash shampoo en borstel de wimpers terwijl ze nog nat zijn voorzichtig in model. Ook kan je de wimpers drogen met de föhn op koude stand (3 seconde per oog) terwijl je de wimpers in de gewenste richting borstelt.

Kan je zwemmen met wimperextensions?

Ja, dat kan! Zout water en chloor zullen de wimperextensions lijm langzaam aan tasten en uiteindelijk laten afbreken. De beste manier om dit te voorkomen is om de wimpers na het zwemmen direct te reinigen met een wimper shampoo. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het volgende: als je veel onder water zwemt, creëer je een stroming die er voor zorgt dat de wimper(extensions) door de war raken of uit kunnen vallen. Probeer dan ook zo min mogelijk in de ogen te wrijven als je weer boven water komt.

Kan ik oog make-up gebruiken met mijn wimperextensions?

Ja, dat kan! We adviseren om gebruik te maken van concealer, oogschaduw, eyeliner en mascara op waterbasis. Door de wimperextensions spreken je ogen nog meer en is het eigenlijk niet nodig om bijvoorbeeld eyeliner of mascara te gebruiken. Indien je er voor kiest om dit wel te doen is het belangrijk om rekening te houden met dat de meeste klanten iedere 2 weken terug komen voor een opvulbehandeling, inplaats van na 3 of 4 weken.

Wat gebeurt er met mijn wimperextensions als ik producten die oliën bevatten blijf gebruiken?

Als je producten blijft gebruiken die olie bevatten wordt de wimperlijm aangetast. Het gevolg hiervan is dat door de olie de aanhechting van de wimperextensions verzwakt. Hierdoor zullen je wimperextensions veel sneller loslaten of mogelijk zelfs afbreken. Houd er dus rekening mee dat je dan sneller een opvulbehandeling nodig hebt om de grote hoeveelheid wimperuitval te compenseren.