Alles over wimperextensions: nazorg

De duurzaamheid van je eigen wimperextensions heb je zelf in de hand! Met de onderstaande tips kun je ervoor zorgen dat je het beste uit je nieuwe set wimperextensions kan halen.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de wimperextensions niet nat worden binnen 24 uur na de wimperbehandeling. Indien de wimperextensions wel nat worden, hardt de wimperlijm niet goed uit en zullen de wimperextensions afbreken en/of loslaten.

Douche niet met bijvoorbeeld een knot in binnen 24 uur na de behandeling. Door de stoomdampen hardt de wimperlijm niet goed uit en laten de wimperextensions los of breken ze af.

Sport niet binnen de eerste 24 uur na de behandeling. Naast het feit dat het dan toch wel heel verleidelijk is om wel te douchen, maakt ook zweet dat de wimperlijm niet goed uithard.

Stoom de eerste 24 uur na de behandeling niet. Ga niet naar de sauna en kijk uit voor stoomdampen tijdens het koken (openen van de oven, kokende pannen etc.).

Zorg dat je na de behandeling niet door regenachtig en mistig weer wandelt, rent, fietst etc.

De wimperextensions zijn de eerste 24 uur na de behandeling het meest kwetsbaar. Het is dus raadzaam om tijdens die periode het wimperborsteltje en make-up niet te gebruiken.

Vermijd direct rechtstreeks stromend water (onder de douche) op je wimpers, hierdoor kunnen de wimperetensions in de war raken en sneller afbreken.

Droog na het douchen het gebied rondom de ogen af met een handdoek door voorzichtig te deppen (niet wrijven). Door met een handdoek in bij de ogen te wrijven kunnen de wimperxtensions blijven haken in de handdoek en losraken. 

Na het douchen kan het zijn dat de wimperextensions een beetje aan elkaar kleven. Met het meegegeven wimperbosrteltje kan je de wimpers los en in model borstelen. Je kan de wimpers ook met de haardroger op koude stand (3 seconde per oog) droog föhnen. 

Gebruik cosmetica producten op waterbasis. Door de wimperextensions is het gebruik van mascara en eyeliner overbodig. Indien je toch mascara of eyeliner wilt gebruiken adviseren wij om cosmetica producten op waterbasis te gebruiken. Reinig de ogen altijd met water, een olievrije make-up remover of onze lash foam.

Maak je wimpers dagelijks schoon met het meegeven wimperborsteltje. Daarnaast is het van belang om je wimpers dagelijks te reinigen met water, een olievrije make-up remover of met onze wimpershampoo.

Gebruik je zonnebrand? Breng het voorzichtig rondom de ogen aan en vermijd het ooglid (waar je normaal gesproken eyeliner aanbrengt). Oliën tasten de wimperlijm aan en zorgen voor onnodige en vroegtijdige wimperextension uitval.

Breng geen vettige cosmetica en-of reinigingsproducten bij de ogen aan. Hierdoor kan de wimperlijm worden aangetast en zal dit voor onnodige en vroegtijdige wimperextension uitval zorgen.

Wees voorzichtig met wattenschijfjes en wattenstaafjes; de (witte) vezels kunnen in de wimperextensions blijven haken. De pluisjes krijg je niet losgeborsteld met het wimperborsteltje en het kan zelfs pijn doen.

Trek niet aan de wimpers.

Vermijd wrijving in je ogen, aangezien de wimpers hierdoor sneller kunnen afbreken.

Verwijder de wimpers nooit zelf, laat dit doen door Luxury Lashes. De wimperextensions zijn namelijk gezet met een speciale wimperlijm die alleen opgelost kan worden met een speciale gel of cream remover.

Heb je nog vragen? Bekijk dan onze frequently asked questions voor alle antwoorden op jouw vragen en nog meer wimper-plezier!

Blog-Luxury-Lashes-Alles-Over-Wimperextensions-Lash-Oclock

Wil jij ook schitteren met prachtige wimperextensions? Je bent op het juiste (web)adres. We zijn dé wimperspecialisten van Nederland! Plan nu je afspraak in en straal met een geweldige set One by One, Volume of Hybride wimperextensions.