Alles over wimperextensions: One by One, Volume en Hybride

De afgelopen jaren zijn wimperextensions steeds populairder geworden en zijn er steeds meer mensen op zoek naar informatie over wat wimperextensions precies zijn en wat het verschil is tussen alle behandelingen. Wil je alles te weten komen over wimperextensions en de verschillende type behandelingen, dan ben je bij Luxury Lashes aan het juiste adres! We maken onderscheid tussen drie type behandelingen: One by One, Volume en Hybride. In deze blog kom je erachter welk type behandeling bij jou past!

Wimperextensions behandeling in het kort

Voorafgaand aan de wimperbehandeling neem je samen met de wimperstylist(e) de verschillende looks, wimperkrullen, wimperdiktes en wimperlengtes door, zodat je een volledige look kan samenstellen die aan al jouw wensen voldoet.

Tijdens een wimperbehandeling worden er op de natuurlijke wimperharen wimperextensions geplaatst. De wimperextensions van Luxury Lashes zijn hol vanbinnen en daardoor minder belastend voor de natuurlijke wimperharen. Daarnaast zijn de wimperextensions afgewerkt met een synthetische cashmere laag, waardoor ze ultra zacht aanvoelen en zeer comfortabel zitten. De wimperbehandeling duurt gemiddeld anderhalf uur en is geheel pijnloos.

Aan het einde van de behandeling neemt de wimperstylist(e) de nazorg met je door zodat je het langste plezier kan hebben van je wimperextensions.

One by One

De One by One methode zorgt voor een elegante en natuurlijke look! Per natuurlijke wimperhaar wordt één enkele wimperextension geplaatst. Deze behandelmethode is het meest geschikt voor mensen die veel wimpers van zichzelf hebben, maar meer lengte willen creëren of voor mensen die een natuurlijke en volle uitstraling willen. Subtiel en chique zijn de kernwoorden van de One by One methode.

Volume

De Volume methode zorgt voor een volle en glamoureuze look! Per natuurlijke wimperhaar wordt één wimperextension geplaatst met maar liefst 3 wimperharen. Hierdoor worden je eigen natuurlijke wimpers verdriedubbeld! Volume wimperextensions hebben een waaierachtige vorm, die zorgt voor een intense en volle blik die niemand ontgaat. Is dit dan super extreem? Nee zeker niet, het moet natuurlijk wel bij je karakter passen. Vaak kiezen klanten die iets meer willen dan een natuurlijke look voor een Volume behandeling. Zij staan versteld van het resultaat dat te bereiken is met Volume methode. Betoverend en intrigerend zijn de kernwoorden van de Volume look.

Blog-Luxury-Lashes-Alles-Over-Wimperextensions-One-Bye-One-en-Volume-

Hybride

Hybride wimperextensions zijn een combinatie tussen de One by One en Volume techniek. Tijdens de behandeling worden de One by One en Volume wimperextensions 50/50 aangebracht. Omdat Hybride wimpers een combinatie van beide methoden zijn, krijg je een vollere en meer getextureerde wimperlijn dan een standaard klassieke wimperlook!

Je hebt dus keuze uit verschillende wimperbehandelingen. Waar de One by One methode voor een meer natuurlijke uitstraling zorgt, bereik je met de Volume methode een meer glamoureuze uitstraling en met de Hybride methode ligt de nadruk op extra volume met een natuurlijke touch. Naast het verschil in het aantal wimperharen, bestaan er ook grote verschillen op het gebied van wimperkrul, dikte en lengte van de wimperextensions. Deze verschillen zullen hieronder één voor één uitgelegd worden.

Soorten wimperkrullen

Wimperextensions komen in allerlei soorten, vormen en maten. We maken gebruik van drie soorten wimperkrullen. De B Krul is perfect voor mensen met rechte of recht naar beneden staande wimpers. De C Krul de meest gekozen wimperkrul, die tussen de B en D Krul in zit en is perfect voor mensen die net iets meer willen, maar niet te opvallend. Door dat de wimperextension wat rechter, maar toch mooi gekruld is, zorgt het voor net dat beetje extra op een hele natuurlijke manier. De D Krul is de meest opvallende krul, en zorgt ervoor dat de aandacht meteen op jouw ogen wordt gericht. Gekrulde wimpers zijn geweldig voor het creëren van volume, zonder al te veel gewicht op de natuurlijke wimperhaar te plaatsen.

Blog-Luxury-Lashes-Alles-Over-Wimperextensions-One-by-One-Volume-en-Hybride-Wimperkrullen-B-C-D

Soorten wimper lengtes en diktes

Wimperextensions hebben verschillende diktes en lengtes. Het is belangrijk om tijdens het kiezen van de dikte en lengte van de wimperextension, rekening te houden met je natuurlijke wimperharen. Hoe langer en dikker je eigen wimperharen zijn, hoe langer en dikker de wimperextensions geplaatst kunnen worden. Op zeer dunne en kortere wimpers, worden over het algemeen een fijnere en kortere wimperextensions geplaatst, om de eigen wimpers niet te zwaar belasten.

Wimperextension lengtes

Op de afbeelding zijn de verschillende lengtes van wimperextensions te zien. De kortste wimperextension die we hebben heeft een lengte van 7 mm en de langste een lengte van 16 mm. De gemiddelde wimperlengte van een persoon is ongeveer 10 mm. We adviseren om op de natuurlijke wimperhaar een wimperextension te plaatsen die niet langer is dan 2 mm dan de natuurlijke wimperhaar. Hierom beginnen we bij de meeste klanten met een wimperextension van 7 mm en eindigen we met een wimperextension van 12 mm. We begrijpen dat enorm lange wimperextensions prachtig zijn, maar helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Een te lange wimperextension op een korte natuurlijke wimperhaar kan schadelijk zijn, omdat in de meeste gevallen, de natuurlijke wimperhaar het gewicht van de te lange wimperextension niet kan dragen.

Blog-Luxury-Lashes-Alles-Over-Wimperextensions-One-by-One-Volume-en-Hybride-Wimperlengtes

Wimperextension diktes

Op de afbeelding zijn verschillende diktes van de wimperextensions te zien. We maken gebruik van wimperextensions die hol zijn van binnen en daardoor minder belastend zijn voor de natuurlijke wimperhaar. Ook is er verschil in dikte bij de One by One en Volume behandeling. Met de One by One behandeling is er namelijk keuze uit een dikte van 0.15 mm en 0.20 mm. Dit komt doordat de One by One wimperextension, bestaat uit één wimperextension-haar en daardoor zwaarder kan zijn. Bij de Volume behandeling is er keuze uit een dikte van 0.07 mm. Dit heeft te maken met de Volume wimperextension die uit drie haartjes bestaat, die samen op één wimperextension-haar zitten en daardoor het gewicht verdriedubbeld wordt.

Blog Luxury Lashes Alles Over Wimperextensions One by One Volume en Hybride Wimperdiktes

Wimperextensions laten je ogen nog meer spreken! Maak gemakkelijk via onze online planner een afspraak op een gewenste dag en tijd!

Our Favorites

FAQ

Hoe voelen wimperextensions aan?

Vele wimpersalons maken gebruik van traditionele wimperextensions met een Silk (zijde) of Mink afwerking. Deze wimperextensions voelen harder aan en zitten vaak niet comfortabel. Bij Luxury Lashes maken we gebruik van onze eigen ontwikkelde Cashmere wimperextensions, deze wimperextensions zijn hol van binnen en afgewerkt met een (synthetische) cashmere laag. Hierdoor zijn de wimperextensions ultra licht en belasten ze de natuurlijke wimperharen niet. Onze wimperextensions zijn super zacht en zitten ze ook nog eens comfortabel

Hoe lang blijven wimperextensions zitten?

Natuurlijke wimperharen vallen na het voltooien van de wimpergroeicyclus na ongeveer zes tot acht weken uit. Doordat de wimperextensions op de natuurlijke wimperhaar worden geplaatst, groeien de wimperextensions mee met de natuurlijke wimperharen en vallen de wimperextensions samen met de natuurlijke wimperharen uit. Gemiddeld verlies je 3 tot 6 natuurlijke wimperharen per dag, dit klinkt misschien als veel, maar gemiddeld heb je 120 tot 160 wimperharen per oog. De meeste klanten van Luxury Lashes komen met drie weken opvullen.

Kan ik mij voorbereiden op de wimperbehandeling?

We verzoeken je om voor de behandeling alle cosmetica en verzorgingsproducten rondom de ogen te verwijderen, denk hierbij aan dag créme, concealer, foundation, oogschaduw, mascara, eyeliner en moisterizer etc. Verder is het belangrijk om geen lenzen te dragen tijdens de behandeling. Als de ogen langdurig gesloten zijn met de lenzen in, krijgt het hoornvlies niet voldoende zuurstof en hierdoor kan je last krijgen van droge, rode en pijnlijke ogen. Drink geen producten die cafeïne bevatten, hierdoor kunnen de ogen trillen en kan je een stuk minder relaxed in de behandelstoel liggen

Welk type wimperextensions past goed bij mijn ogen?

Dit hangt af van je eigen oogvorm en natuurlijke wimperharen. Er zijn verschillende looks, wimperkrullen, wimperdiktes en wimperlengtes. In onze salon kan je je laten adviseren over de verschillende mogelijkheden en stellen we een look samen die aan al jouw wensen voldoet. Bekijk onze blog Alles over wimperextensions: de meest verrassende looks voor meer informatie.

Hoe kan ik het beste voor mijn wimperextensions zorgen?

De duurzaamheid van je eigen wimperextensions heb je zelf in de hand! Zorg dat je wimperextensions de eerste 24 uur na de behandeling niet nat worden en vermijd producten die oliën bevatten rondom de ogen. Voor nog meer informatie over de nazorg van wimperextensions kan je onze blog Alles over wimperextensions: nazorg bekijken.

Kan ik tijdens het hooikoortsseizoen wimperextensions laten zetten?

De symptomen van hooikoorts verschillen per persoon. Als je veel last hebt van jeukende, prikkende, droge, gezwollen of gevoelige ogen door hooikoorts (of een andere allergie) en je daardoor in je ogen wrijft, zullen de wimperextensions minder lang blijven zitten. Als je daarnaast hooikoortsklachten in de vorm van tranende ogen hebt, kan de wimperlijm door het vocht van de tranen niet volledig aanhechten en heb je kans op snellere wimperuitval. Heb je echter geen last van het gebied rondom je ogen, dan heb je waarschijnlijk een wimperuitval binnen de normale wimpergroeicyclus.