Alles over wimperextensions: de beste waterbased mascara’s

In onze vorige blog ben je alles te weten gekomen over hoe je het beste voor je wimperextensions kan zorgen. Als je de wimperextensions niet tijdig opvult, kan dit voor ergernissen zorgen. Deze ergernissen kunnen leiden tot het onnodig aan de wimperextensions zitten, wrijven in de ogen of zelfs het eruit trekken van de (resterende) wimperextensions. Om deze bad habbits te voorkomen en de uitgevallen wimperextensions te verbloemen, hebben we speciaal voor jou de beste waterbased mascara’s een rijtje gezet!

Mascara op waterbasis

Het is belangrijk om een waterbased mascara te gebruiken omdat diverse “normale” mascara’s componenten zoals siloxaan, methicon en oliën kunnen bevatten. Deze componenten tasten de wimperlijm aan, wat ervoor kan zorgen dat de wimperextensions afbreken. We begrijpen dat de verschillende mascara termen verwarrend zijn: een (waterproof) mascara hoeft niet per definitie slecht te zijn voor iemand met wimperextensions. Er bestaan (waterproof) mascara’s met een formule waarbij de mascara eenvoudig te verwijderen is met warm water en toch bestendig is tegen bijvoorbeeld regen, sneeuw en warm weer.

Selectie mascara’s op waterbasis

We hebben een selectie van mascara’s uit diverse prijsklassen en diverse merken gemaakt. Alle onderstaande mascara’s zijn te verwijderen met warm water en zorgen ervoor dat de wimperlijm niet afbreekt! De beste manier om de wimperextensions te reinigen is door gebruik te maken van een wimperextensions shampoo of door de wimpers schoon te maken met water, door een kommetje van je handen te maken en dit op het gebied rondom je ogen te splashen.

Let op bij het gebruik van wattenschijfjes en wattenstaafjes, deze bestaan uit vezels en deze vezels kunnen in de wimperextensions blijven haken. De vezels krijg je er niet uitgeborsteld met het wimperborsteltje en het kan zelfs voor irritaties of pijnlijke ogen zorgen. Verder is het belangrijk om niet rechtstreeks onder de douchestraal te gaan staan met het gezicht, hierdoor kunnen de wimperextensions in de war en losraken. Houd ook rekening met het afdrogen met een handdoek of washand, door wild te wrijven kunnen de wimpers erin blijven haken en zelfs afbreken.

Clinique Lash Power € 27,00

Deze mascara blijft tot wel 24 uur lang prachtig zitten zonder vlekken of uitsmeren. Het blijft zitten bij zweet, verschillende weersomstandigheden en tranen. De unieke borstel bereikt en verlengt zelfs de kleinste wimpers. Daarnaast zijn alle producten van Clinique getest op allergieën en 100% parfumvrij.

Blog-Luxury-Lashes-clinique-mascara

Catrice Better Than Waterproof Mascara € 4,59

Deze mascara geeft de wimpers meer volume en een grotere krul. Dit product is vegan en vrij van parabenen.

Blog-Luxury-Lashes-catrice-mascaras

L’Oréal Paris Unlimited Mascara  € 18,35

Deze mascara lift de wimpers en zorgt voor een oneindige lengte die tot wel 24 uur blijft zitten. De gepigmenteerde formule geeft de wimpers een intense zwarte kleur en klontert niet.

Blog-Luxury-Lashes-loreal-unlimited-mascara

Estée Lauder Zero-Smudge Mascara € 36,90

Deze mascara blijft tot wel 15 uur zitten, zonder uit te lopen. Het zorgt daarnaast voor een mooie lengte.

Blog-Luxury-Lashes-estee-lauder-mascara

Maybeline Snapscara € 13,99

Deze mascara geeft de wimpers een subtiel volume zonder klonten en laat geen vlekken achter op de huid. De mascara is oftalmologisch getest, geschikt voor gevoelige ogen en lensdragers.

Blog-Luxury-Lashes-maybelline-snapscara

Sensai 38°C Mascara € 33,21

Deze mascara heeft een unieke formule waardoor de mascara onder alle omstandigheden perfect blijft zitten en niet uitloopt of vlekken geeft.

Blog-Luxury-Lashes-sensai-mascaras

H&M Mascara € 9,99

Deze mascara zorgt voor een natuurlijke en elegante uitstraling. Het compacte borsteltje separeert alle haartjes een zorgt voor meer lengte en volume.

Blog-Luxury-Lashes-H&M-mascaras-

We begrijpen dat het extra accentueren van de onderste en bovenste wimpers voor een volledige look kan zorgen. Houd er wel rekening mee dat ook waterbased mascara’s de wimperlijm aantasten (in mindere mate als de oliebasis make-up) en het daarom beter is voor de wimperextensions om geen make-up producten te gebruiken rondom en bij de ogen. De meeste klanten die make-up bij de ogen gebruiken komen met twee weken terug voor een opvulbehandeling. We adviseren dan ook dat als je make-up draagt om de wimpers goed te reinigen met een wimpershampoo.

  • Lash Shampoo - Foam Cleanser
    Lash Shampoo – Foam Cleanser
    24,95 Prijs ex. BTW 20,62

FAQ

Kan ik mijn wimperextensions met normale make-up remover reinigen?

Nee, dat kan helaas niet. ‘Normale’ reinigingsproducten zijn niet geschikt en ontworpen voor het reinigen van wimperextensions en kunnen de aanhechting van de wimperlijm aantasten. Hierdoor kunnen de wimperextensions vroegtijdig loslaten. Je kan het beste een lash shampoo gebruiken om de wimpers te reinigen.

Kan ik mascara dragen met mijn wimperextensions?

Het is mogelijk om een mascara op waterbasis te gebruiken tijdens het dragen van wimperextensions. Je hebt echter het langste plezier van de wimperextensions als er bij de wimperlijn en op de wimperextensions geen cosmetica of verzorgingsproducten worden gebruikt. Deze producten kunnen de wimperlijm namelijk aantasten en voor vroegtijdige uitval zorgen. Een mascara op waterbasis bevat geen olie en is gemakkelijk te reinigen met warm water. Hierdoor wordt de aanhechting van de wimperlijm minder aangetast. Lees ook onze blog Alles over wimperextensions: de beste waterbased mascara’s voor meer informatie.

Hoe weet ik of mijn producten oliën bevatten?

Controleer altijd de ingrediënten lijst van je cosmetica en verzorgingsproducten. Hiermee voorkom je dat je per ongeluk een product gebruikt die toch olie bevat en de wimperlijm aantast.

Ik heb geen tijd om mijn ogen voor de behandeling schoon te maken?

Dat is geen enkel probleem! We vinden het belangrijk dat je bij onze wimpersalon altijd weet waar je aan toe bent en daarom rekenen we voor het reinigen van de ogen en wimpers geen extra kosten. Houd er wel rekening mee dat het structureel niet grondig reinigen van make-up voor verstoppingen en ontstekingen bij de ogen kunnen zorgen. Een gevolg hiervan is dat de wimperlijm wordt aangetast en vroegtijdige wimperuitval onvermijdelijk is. Daarnaast is het natuurlijk erg onhygiënisch om de wimpers structureel niet te reinigen. Mocht je wel graag make-up producten willen gebruiken, adviseren wij om make-up op waterbasis te gebruiken, zodat je tijdens het douchen de wimpers en ogen gemakkelijk kan reinigen met alleen water. Voor een optimale reiniging van de wimperextensions adviseren wij om een wimper shampoo te gebruiken.