Alles over wimperextensions: de basis

De meeste schoonheidstrends komen en gaan, maar een paar trends zoals lippenstift en lange wimpers hebben de tand des tijds doorstaan en zullen blijven. In het geval van lange wimpers is mascara in de meeste make-uptassen te vinden. Maar er zijn nieuwere alternatieven zoals wimperextensions om je ogen nog sprekender te maken. Bij Luxury Lashes ben je aan het juiste (web)adres. We zijn de wimpersalon van Midden-Nederland en staan bekend om onze persoonlijke, professionele en eerlijke adviezen. We leggen je alles uit over het materiaal van de wimperextensions, hoe de behandeling werkt, of wimperextensions schadelijk zijn, de verschillen tussen mascara en wimperextensions, voor wie wimperextensions geschikt zijn en hoe lang de wimperextensions blijven zitten. In deze reeks van blogs lees je alles over wimperextensions! In deze eerste blog kom je meer te weten over het materiaal van de wimperextensions en leggen we de wimperbehandeling uit.

Wat zijn wimperextensions

Wimperextensions zijn synthetische wimpers die eruitzien als echte wimpers. De synthetische wimperextensions bestaan uit PBT vezels die in Zuid-Korea met de hand vervaardigd worden. Naast de PBT vezels bevatten wimperextensions een bepaalde afwerking. We maken gebruik van wimperextensions met een cashmere afwerking omdat dit de zachtste en duurzaamste afwerking is. Daarnaast zorgt de cashmere afwerking voor een mooie natuurlijke glans van de wimperextensions. De wimperextensions worden individueel op de natuurlijke wimperhaar aangebracht om de eigen wimpers te verlengen, te verdikken en voor een mooie wimperkrul te zorgen.

Waarom wimperextensions

Een wimperstyliste plaatst tijdens een twee uur durende behandeling de wimperextensions op je eigen wimpers. Tijdens deze behandeling hoef je alleen stil te liggen en te ontspannen, terwijl de wimperstyliste al het werk verricht. Na afloop van de wimperbehandeling kun je tot wel vijf weken genieten van volle wimpers op ieder moment van de dag, en kun je je mascara en wimperkruller de badkamer uit sturen. Geen uitgelopen en klonterige mascara meer, maar prachtige volle wimpers die je uitstraling in één opslag veranderen. Tevens bespaar je ’s morgens en ’s avonds ook nog eens tijd met je day-to-night beauty routine.

Een unieke look

Samen met de wimperstyliste stem je af hoe je nieuwe set wimperextensions eruit komt te zien. We adviseren je over welke soort wimperextensions het beste bij jouw oogtype passen. Aan de hand van een wimperboek nemen we de verschillende soorten wimperextensions met je door, en stemmen we een unieke look af die aan al jouw wensen voldoet.

Zijn wimperextensions schadelijk

Wimperextensions zijn niet schadelijk voor je ogen en wimpers indien je de wimperextensions bij een ervaren, zorgvuldige en nauwkeurige wimpersalon laat zetten. Daarnaast ligt het lot van je wimperextensions in je eigen handen, wees zuinig op je wimperextensions en leef de nazorg tips na. Houd er wel rekening mee dat wimperextensions schadelijk voor je ogen en wimpers kunnen zijn als je ze bij een onervaren, onzorgvuldige en onnauwkeurige wimpersalon laat zetten. Denk hierbij aan een wimpersalon die geen uitleg geeft over de behandeling, je niet adviseert over de verschillende diktes en lengtes en een onhygiënische en een pijnlijke behandeling verzorgt.  

Verschillen tussen mascara en wimperextensions

Mascara 

Het grote voordeel van mascara is dat je het zelf kan aanbrengen en verwijderen. De mascara is een gemakkelijk verwijderbaar laagje make-up dat is aangebracht op de wimper, om voor meer dikte en krulling te zorgen. Toch zorgt mascara er voor dat de wimper verzwakt. De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de manier waarop de wimpers gereinigd worden. Draag je bijvoorbeeld dagelijks (waterproof)mascara, dan betekent dit dat je ’s avonds flink aan het boenen bent om de oogmake-up te verwijderen. Hierdoor kunnen je eigen wimpers losraken en afbreken en indien je niet goed reinigt kan dit zelfs zorgen voor irritaties of ontstekingen.

  • Kan zelfstandig aangebracht worden
  • Een laagje over de eigen wimper
  • Kan zelfstandig verwijderd worden
Wimperextensions 

De pluspunten van wimperextensions zijn dat ze worden aangebracht door een specialist en dat je zelf nergens meer naar hoeft om te kijken. De specialist maakt namelijk één geheel van de wimper en de extension. In een uitzonderlijk geval kan het zijn dat iemand een allergische reactie krijgt op de wimperlijm. Het is dan belangrijk om de wimperextensions professioneel te laten verwijderen en een dokter te raadplegen. Ook kunnen de natuurlijke wimpers na verloop van tijd verzwakken, een goede specialist voorkomt dit. Gezonde wimpers zijn het belangrijkste en door een ervaren specialist wordt onnodige ellende voorkomen.

  • Wordt door een specialist aangebracht
  • Wordt één geheel met de wimper
  • Kan alleen verwijderd worden door een specialist
Blog Luxury Lashes Alles Over Wimperextensions De Basis Tweezers

Voor wie zijn wimperextensions geschikt

Er is geen vaste leeftijd verbonden aan het laten zetten van wimperextensions. Bij onze wimpersalon hanteren we een minimum leeftijd van 18 jaar. Ben je jonger dan 18 jaar, dan ben je van harte welkom indien je toestemming hebt van je ouders.

Het laten zetten van wimperextensions tijdens je zwangerschap is niet schadelijk voor je baby en jou. Wel is de kans groter dat de wimperextensions sneller uitvallen vanwege de veranderende hormoonspiegel, waarbij haaruitval of een verandering in de wimperhaargroeicylus van het haar kan optreden. Tevens kunnen de wimperextensions sneller uitvallen doordat de haren sneller vetter worden, waardoor de wimperlijm minder goed aanhecht en sneller loslaat. Wimperextensions zijn dus geschikt voor iedereen! Aangezien je eigen wimper de basis is voor de extension, adviseren we je over de geschikte lengte en dikte van de wimperextensions voor je eigen wimpers zodat je gezonde wimpers blijf houden. We kijken daarnaast samen met jou naar het gewenste effect en wat bij je past. Zo kijken we naar je leeftijd, hoeveelheid mascara die je normaliter aanbrengt en de vorm van je ogen. Het maakt niet uit of je korte of lange wimpers hebt, wimperextensions kunnen op iedere soort wimper geplaatst worden.

De wimperbehandeling

Kom altijd zonder oog make-up naar de wimpersalon toe. Zorg dat het oog en het gebied rondom het oog gereinigd zijn. Mascara, oogpotlood, oogschaduw, en foundation/concealer zijn uit den boze omdat deze producten vaak oliën bevatten, waardoor de lijm niet goed kan aanhechten. Indien je lenzen draagt verzoeken we je om bij de behandeling een bril te dragen. Als de ogen langdurig gesloten zijn met lenzen in, krijgt het hoornvlies niet voldoende zuurstof. Hierdoor is de kans groter op droge, rode en/of pijnlijke ogen na de behandeling.

Tijdens de behandeling worden allereerst de onderste wimperhaartjes afgeplakt met een eyepad en tape, die ter bescherming dienen van de onderste wimperhaartjes. Vervolgens worden de wimperextensions haartje voor haartje op je eigen wimpers aangebracht. De wimperstyliste maakt gebruik van twee pincetten. Één pincet wordt gebruikt om de natuurlijke wimpers te scheiden. De andere pincet houdt de wimperextension vast, welke met het uiteinde in de lijm ondergedompeld wordt, om vervolgens bovenop de geïsoleerde natuurlijke wimper geplaatst te worden. Na een paar seconden zullen de wimperextension en natuurlijke wimperhaar binden. Gemiddeld plaatsen we ongeveer 120 tot 160 wimperextensions per oog.

Na de wimperbehandeling

Omdat de onderste wimperharen zijn afgeplakt en je twee uur lang je ogen dicht hebt, kan het zijn dat zodra je de ogen opent, de ogen beginnen te tranen. We gebruiken een apparaat dat rozenwater vernevelt om er voor te zorgen dat de lijmdampen sneller wegtrekken. Hierdoor stop je sneller met tranen, of, zoals in de meeste gevallen, zul je helemaal niet tranen. Een enkeling heeft last van een irritatie bij het oog na de behandeling, dit trekt vaak na twee dagen vanzelf weg en kan geen kwaad.

Na de behandeling mag je de wimpers binnen de eerste 24 uur niet nat maken of stomen. Douchen met een knot in kan dus ook niet, omdat de stoomdampen de lijm aantasten. De wimperlijm heeft namelijk tijd nodig om uit te harden. Verder is het belangrijk om rondom het oog geen gebruik te maken van beauty- of reinigingsproducten die oliën bevatten. Door de olie kan de lijm losraken en kunnen de natuurlijke wimperharen en de extensions afbreken. Als je deze stappen volgt zul je langer kunnen genieten van je wimperextensions.

Hoe lang blijven de wimperextensions zitten

Wimpers en haren vallen uit, waarna er weer nieuwe haartjes groeien. Iedereen heeft een andere soort wimpergroeicylcus, maar bij gemiddelde cyclus duurt het ongeveer tussen de zes tot acht weken voordat een natuurlijke wimper volgroeit is en zal uitvallen. De wimpers zitten niet allemaal in diezelfde groeifase, daarom duurt het tussen de negen en twaalf weken voordat alle wimpers minstens één keer zijn uitgevallen en weer terug gegroeid zijn. De wimpercyclus gaat gewoon door, ook al heb je wimperextensions, maak je gebruik mascara of groeiserum. Het is dus normaal dat je dagelijks wimpers verliest. Één van de oorzaken van veel wimperhaaruitval kan ouderdom, medicatie, een hormonale stoornis of een slecht voedingspatroon zijn. Gemiddeld verlies je drie tot zes wimperharen per dag, de meeste klanten komen na ± 3 weken langs voor een opvulbehandeling. 

FAQ

Wat zijn wimperextensions?

Wimperextensions zijn synthetische wimpers die eruitzien als echte wimpers. De synthetische wimperextensions bestaan uit PBT vezels die in Zuid-Korea met de hand vervaardigd worden. De wimperextensions worden individueel op de natuurlijke wimperhaar aangebracht om de eigen wimpers te verlengen, te verdikken en voor een mooie wimperkrul te zorgen.

Waarom wimperextensions?

Door wimperextensions kun je de hele dag door genieten van volle wimpers en dat tot wel vijf weken lang. Daarnaast heb je geen last meer van uitgelopen en klonterige mascara, maar 24/7 prachtige volle wimpers die je uitstraling in één opslag veranderen.

Hoe lang blijven wimperextensions zitten?

Natuurlijke wimpers vallen na het voltooien van de groeicyclus na ongeveer zes tot acht weken uit. Doordat de wimperextensions op de natuurlijke wimperhaar worden geplaatst, vallen de wimperextensions mee uit. Gemiddeld blijven de wimperextensions tot zes weken zitten, echter is een opvulbehandeling na drie weken meestal nodig.

Zijn wimperextensions schadelijk?

Wimperextensions zijn niet schadelijk voor je ogen en wimpers indien je de wimperextensions bij een ervaren, zorgvuldige en nauwkeurige wimpersalon laat zetten. Daarnaast ligt het lot van je wimperextensions in je eigen handen, wees zuinig op je wimperextensions en leef de nazorg tips na.

Hoe lang duurt de behandeling?

De wimperextensions worden tijdens een twee uur durende behandeling op je eigen wimpers geplaatst. Het opvullen van de wimperextensions kost gemiddeld één tot anderhalf uur afhankelijk van het aantal uitgevallen wimpers.